Ge mig salt nu!

Foto GettyImages

Kan du inte få nog av choklad, apelsiner eller saltgurka? Eller tycker du plötsligt att det luktar
himmelskt att tanka bilen ellerlukta på jord? Att få cravings som gravid är vanligt och kan bero på en tillfällig brist på något näringsämne. Choklad kan locka dels för att det frigör lyckohormonet
serotonin i kroppen om du känner dig extra trött eller låg. Choklad innehåller även magnesium, somdet är vanligt att man kan ha brist på.
Frukt är det vanligt att du blir extra sugen på som gravid. Det kan vara kroppens sätt att öka på dosen av vitaminer, som C-vitamin. Att frossa i saltgurka, chips eller lakrits kan bero på att du lider brist på kalcium. Även andra mineraler som kalium och järn. Det kan också bero på hormonförändringar och natriumbrist eller lågt blodtryck. Som gravid förändras smaklökarna och man kan längta efter extra kryddstark eller syrlig mat. Sug efter en rejäl köttbit kan bero på behovet av protein eller järn. Brist på zink, järn eller kalk kan få dig att helt plötsligt tycka attbensin, cement, krita eller jord luktar gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *