BARN UNDER ETT ÅR SKA UNDVIKA SOL

BARNS HUD ÄR mycket känsligare än vuxnas och blir lättare bränd i solen. Enligt Vårdguiden ska barn under ett år helst inte alls vara i direkt solljus.

FOTO GETTYIMAGES

Undvik solen mitt på dagen. Solen är starkast mellan klockan 11-15. Välj gärna att vara under ett skyddande träd. Solhatt eller keps ger bra skydd mot solen. Det är bra att klä barnet i långärmat och byxor med långa ben. Det finns heltäckande badkläder som skyddar bra mot solen och badkepsar med tyg som hänger ner bak som skydd för den starka solen på stranden. Försök att hålla er under ett parasoll den största delen av tiden på bad-stranden. Tänk också på att ställa barnvagnen i skuggan av ett träd när barnet sover. Solskyddsmedel används som ett komplement till kläder.

Vårdguiden råder att smörja in oskyddade delar av barnets hud med solkräm en stund innan barnet går ut eller hela kroppen om barnet ska bada. Välj ett solskydds-medel som är anpassat för barn. Bäst är solskyddsfaktor 30 eller högre och smörj in jämnt och tjockt. Glöm inte läppar, öron och ovansidan av händer och fötter.

Källa BabyBag Magasin utgåva 1, 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *